technische-tips

Ontdek de 7 elektrische auto's die het snelst opladen

           Elektrische mobiliteit groeit elk jaar steeds meer, en een cruciaal aspect hiervan is de laadsnelheid. Snelladen speelt een grote rol bij het versnellen van de acceptatie van elektrische auto’s, en gelukkig zien we steeds meer modellen met indrukwekkende laadsnelheden. Wij zetten 7 elektrische auto’s op een rij die razendsnel opladen, zodat jij binnen no-time weer onderweg bent.
           

Hoe meten we de laadsnelheid van elektische wages?

Er zijn verschillende manieren om de laadsnelheid van een elektrische auto te meten. Je kunt kijken naar de accugrootte, hoeveel minuten het duurt voordat de EV volledig is opgeladen of hoeveel km per uur hij kan opladen. Om elektrische auto’s beter te kunnen vergelijken, kijken we naar hoe snel ze opladen. Niet alle elektrische voertuigen zijn immers gelijk: sommige batterijen zijn groter en efficiënter dan andere. Grotere batterijen hebben meer tijd nodig om op te laden. Dus in plaats van te kijken naar de tijd in minuten die het kost, kijken we naar hoeveel kilometer per uur de auto kan opladen. Als een EV bijvoorbeeld kan opladen met een snelheid van 150 km/u, betekent dit dat je in een uur 150 kilometer rijbereik hebt. Maar wat betekent het eigenlijk om als EV ‘volledig’ opgeladen te zijn? Hierbij kijken we naar het laadbereik van 10% tot 80%, omdat laden boven de 80% inefficiënt wordt en het ook niet goed is voor de accu om constant tot 100% te gaan. Ook het type laadpaal speelt een grote rol. Wij maken onderscheid tussen twee soorten laadpalen: wisselstroom (AC) en gelijkstroom (DC). Simpel gezegd zijn DC-laders sneller dan AC-laders, daarom zullen we in deze situatie voor een DC-lader kiezen. Deze vind je vooral langs snelwegen of op bedrijventerreinen. Wilt u meer informatie over AC- en DC-laden? Klik dan hier voor meer informatie.

The top 7 electric cars that charge fast

Deze elektrische  modellen kunnen heel snel laden. Hou er wel rekening mee dat de laadsnelheid ook afhangt van de kracht van het laadstation. Al deze EV-modellen zijn verkrijgbaar in België en Nederland.

7. Volvo EX90

This Hyundai Volvo starts the top seven with a charging speed of 450 km/h, combining safety and efficiency.

6. Polestar 3

With 470 km/h top-up speed, this Polestar shows that speed and sustainability can go hand in hand.

5. Mercedes EQS

This Hyundai Mercedes can recharge at a speed of 510 km/h.

4. Lucid Air

With a top-up speed of 630 km/h, this EV not only luxurious and comfortable, but also quick to recharge.

3. Audi e-tron GT

In 3rd place is this powerful Audi with a loading speed of 650 km/h

2. Porsche Taycan Plus Sport

Not far behind the leader, this Porsche can recharge at a speed of 710 km/h

AND THE WINNER IS...

1. Hyundai Ioniq 6 🎉

This Hyundai EV can top up an impressive speed of 770 km/h, getting you back on the road in no time.

Source: https://ev-database.org/

Installatie van een extra zekeringkast naast de hoofdkast

WAT DOEN WE?

We installeren slimme laadpalen in een straal van 30 km rond Kruisem.
Dat is onze focus, en we zijn er verdraaid goed in, zowel voor particulieren als KMO's.
Onze laadpalen